Onderhouden

Een van de belangrijkste zaken als uw website eenmaal online is. Onderhoud aan de inhoud van uw website doet u natuurlijk zelf. Maar u werkt met een open source Content Management Systeem en deze heeft net als elk ander stukje software regelmatig onderhoud nodig. Van dagelijkse/wekelijkse back-ups tot het installeren van veiligheids updates en updates die in de loop van de tijd misschien net dat kleine beetje meer gebruiksgemak oplevert. Hier kunnen wij bij helpen en adviseren...

Updates

Het uitvoeren van die updates kunt u vaak zelf, maar het kan ook tot onverwachte resultaten leiden, waardoor er bijvoorbeeld een formulier op uw website ineens niet meer werkt. Wij weten precies waar we op moeten letten en controleren uw website hierna dan ook op onvolkomendheden en lossen deze natuurlijk op.

Back-ups

Als wij een website voor u bouwen leveren wij standaard een back-up mogelijkheid bij. Hier kan u zelf op elke gewenst moment een back-up van uw website maken. Mocht u het onderhoud zelf doen raden we u aan dit regelmatig, maar zeker voor het updaten van uw CMS of componenten te doen. Dan kunt u altijd terug naar een werkende versie van uw website. Maar denk er wel aan dat een niet geteste back-up hetzelfde is als geen back-up...

Als u een onderhoudscontract bij ons afsluit en de server waar uw website op draait heeft de mogelijkheid tot het instellen en uitvoeren van CRON-jobs, dan zorgen wij er voor dat de back-ups volledig geautomatiseerd uitgevoerd worden. Dit kan wekelijks, dagelijks, maandelijks, net wat wenselijk is. Deze back-ups kunnen dan tevens extern in de cloud opgeslagen worden. Dit kan bijvoorbeeld naar Dropbox, maar ook naar een remote FTP server.

Onderhoudscontract

U kunt voor het onderhoud van uw Joomla!-website een contract afsluiten, dan zorgen wij er voor dat uw installatie veilig en up to date blijft en dat u altijd de beschikking heeft over een up-to-date back-up.

Heeft u al een bestaande Joomla! website, waar u tevreden over bent, maar wilt u dat wij het onderhoud gaan verzorgen? Dat is natuurlijk geen probleem. Neem dan even contact met ons op.

Uiteraard is het ook geen probleem eenmalig onze hulp in te schakelen als u tegen problemen aanloopt bij het onderhoud van uw website. Wij rekenen dan af op basis van werkelijk gemaakte kosten en uren.