Skip to main content

Lichtbringer (web)design

Van eenvoudige tot uitgebreide website geven wij de voorkeur aan Joomla! Dit zeer uitgebreide Content Management Systeem is eenvoudig in gebruik en makkelijk uitbreidbaar mochten de wensen voor je website in de toekomst veranderen. Mocht je eigen voorkeur bij een ander CMS liggen kijken we wat de mogelijkheden hierin zijn.

Onze aanpak

Kennismaken

We beginnen uiteraard met een kennismaking om elkaar beter te leren kennen. Tijdens dit gesprek proberen wij uw wensen en eisen boven tafel te krijgen. Aan de hand van dit gesprek krijgt u van ons een overzichtelijke offerte met een overzicht van de werkzaamheden.

Bedenken

Het leukste, maar ook tijdrovendste onderdeel van het proces. Wij komen met ideeën voor een mogelijke layout (raamwerk) van uw website (en eventueel de rest van uw huisstijl). Maar ook u gaat aan het "werk". Een ontwerp zonder toepasselijke inhoud zegt namelijk niks. We verwachten van u in deze fase dan ook de belangrijkste onderdelen van de inhoud te ontvangen, zodat we kunnen kijken zonder "Lorem ipsum"-teksten en met beeldmateriaal vanuit uw organisatie hoe we het ontwerp kunnen optimaliseren. Het is in deze fase natuurlijk niet nodig de inhoud compleet te hebben.

Bouwen

Tijdens de bouw zult u wat minder van ons horen. Wij zijn dan bezig het ontwerp om te zetten in code en waar nodig of gewenst aan te passen. Als de bouw ver genoeg gevorderd is en het casco af is, krijgt u de gelegenheid om de verdere bouw te volgen op onze testserver. U heeft dan meteen de mogelijkheid om na een korte training de content daar waar nodig aan te passen en uit te breiden, want wij begrijpen ook wel dat niet alle content van te voren aangeleverd kan worden.

Lanceren

Het moment waar u op gewacht heeft. Wij zetten uw website over van onze testserver naar uw server en zorgen er voor dat de grote zoekmachines weten dat er een nieuwe website te indexeren is. Het kan daarna nog even duren totdat uw website goed in de zoekresultaten naar boven komt en dit is ook afhankelijk van de inhoud van de pagina's.

Onderhouden

Een van de belangrijkste zaken als uw website eenmaal online is. Onderhoud aan de inhoud van uw website doet u natuurlijk zelf. Maar u werkt met een open source Content Management Systeem en deze heeft net als elk ander stukje software regelmatig onderhoud nodig. Van dagelijkse/wekelijkse back-ups tot het installeren van veiligheids updates en updates die in de loop van de tijd misschien net dat kleine beetje meer gebruiksgemak oplevert. Hier kunnen wij bij helpen en adviseren...

Logo & Huisstijl

Buiten het ontwerpen van een website op basis van jullie huisstijl kunnen wij jullie ook helpen met het maken van een logo met bijbehorende huisstijl. Ook dit houden we graag eenvoudig voor je. Je wordt zelf eigenaar van het gemaakte logo en ontvangt alle benodigde bestanden om dit op elk mogelijk formaat te gebruiken en af te drukken.

Joomla! Componenten

In veel situaties zijn we in staat om op verzoek (eenvoudige) maatwerk Joomla! componenten te maken. Eén van de componenten die Lichtbringer gemaakt heeft is specifiek voor hondenfokkers. Deze component (LB (dog)Breeding) is gemaakt op verzoek van hondenfokkers om op die manier zelf al je honden, en nesten bij te houden met alle gegevens die je wilt kunnen opslaan. Van gezondheidsresultaten tot een complete afstamming. Binnenkort komt versie 2.0 van LB (dog)Breeding uit welke geschikt is voor de nieuwste Joomla! installaties en dus ook weer toekomst-proof is. Mocht je als fokker interesse hebben om op deze manier altijd zelf eigenaar te zijn van je gegevens kan je natuurlijk contact met ons opnemen voor de mogelijkheden.

Binnenkort dus meer...